De Veiling
De veiling start op Donderdag 29 september om 13:00. Op Zaterdag 1 oktober om 19:00 worden de pony’s virtueel afgeslagen. Als er in de laatste tien minuten voor aangegeven sluitingstijd een bod wordt uitgebracht, wordt de sluitingstijd (steeds) met tien minuten verlengd. Tien minuten na het laatste bod wordt de veiling van de desbetreffende pony gesloten.
De pony’s worden in drie verschillende groepen afgeslagen, 19:00, 20:00 en 21:00u.

Gratis aanmelden
Om deel te kunnen nemen aan de online veiling, dient u zich te ”registreren” via onze website. Ga naar ”Mijn Account” op deze pagina kunt u registreren en uw persoonlijke gegevens invullen. Vervolgens ontvangt u een bevestigingsmail. U hoeft enkel uw e-mailadres te bevestigen en u kunt meebieden op u favoriete pony.

Inloggen
U kunt via ”Mijn account” inloggen in uw account. Vul uw e-mailadres/gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens kunt u op uw favoriete pony meebieden, door op de knop ‘Plaats bod’ te klikken. Het biedschema geeft duidelijk aan in welk stadium de veiling zich bevindt. Een nieuw bod word automatisch getoond. Hoogste bieder: Als u de hoogste bieder bent, ontvangt u een e-mail met de bevestiging dat u de hoogste bieder bent en de pony heeft gekocht, daarbij ontvangt u de factuur met verder informatie.

Pony’s bekijken en rijden
Uiteraard is het mogelijk om uw favoriete pony(‘s) te bezichtigen en eventueel onder het zadel te proberen.
Neem contact op voor een afspraak: elitedressageponysales@gmail.com

Open huis / Presentatie
Op zaterdag 1 oktober organiseert de veiling een open dag met een presentatie waarin de pony’s onder het zadel of aan de hand aan u worden gepresenteerd. Deuren open vanaf 13:00, start presentatie 13:30. na afloop van de presentatie is het mogelijk om de pony’s op stal te bezichtigen. Ook word de presentie live uitgezonden.

Klinische rapporten van de pony’s en röntgenfoto’s
Klinische en/of röntgenologische rapporten zijn in te zien op de pagina van iedere pony.
Bent u geïnteresseerd in een van de pony’s dan kunt u per email de röntgen foto’s ook opvragen tot en met vrijdag 30 september 20:00u.

Biedstappen
€ 250,- per bod
€ 500,- per bod vanaf € 10.000,-

Afslagbedrag
Het afslagbedrag wordt verhoogd met 10% veilingkosten.

Betaling
Na afloop van de veiling ontvangt u een factuur voor de betaling. De betaling dient binnen 48u na afslag overgemaakt te worden op het bankrekeningnummer ten name van Stichting Elite Dressage Pony Sales.

Ophalen van de pony’s
Alle pony’s verblijven zaterdag 1 oktober op de locatie van de veiling.
Heeft u een pony gekocht dan dient u die op te halen op zondag 2 oktober of maandag 3 oktober. (Mits anders duidelijk is afgesproken kan de pony later worden opgehaald.)
U moet voor 11:00 op zondag 3 oktober laten weten wanneer u de pony komt ophalen.
Normaal gezien staan de pony’s door heel Nederland, wellicht woont u in de buurt van de verkoper  dan zou de verkoper de pony eerst mee naar huis kunnen nemen zodat u minder ver hoeft te reizen om de pony op te halen, we denken graag met u mee.
Eventueel kunnen we de pony ook thuis brengen, voor meer informatie en kosten kunt u contact opnemen.

Nazorg
Uiteraard bieden wij ook, indien nodig nazorg aan. Wij kunnen voor u transport regelen binnen Europa. Voor meer informatie en kosten kunt u contact opnemen. Eventueel kunnen sommige hengsten ook gecastreerd worden afgeleverd, vraag naar de voorwaarden. 

Ook goed om te weten
De veiling sluit geen verzekering af ten behoeve van de koper van de pony. Dit dienen de kopers zelf te regelen indien zij dit wensen.

Direct contact:
Bel gerust tel: 06-83943575
elitedressageponysales@gmail.com

Lees ook de voorwaarden